Териториалната организация на Научно-техническите съюзи – Кърджали отбеляза професионалния си празник

На 24-ти март в Дома на техниката с феминистка сбирка под мотото: „Забранено за мъже”, Териториалната организация на Научно-техническите съюзи – Кърджали, отбеляза по нестандартен начин професионалния си празник – Деня на благодарност към ветераните и историята на Научно-техническите съюзи в България /26-ти март/.

Събирането се превърна в събитие, защото за пръв път в историята на Териториалната организация бе направена равносметка за участието на жените в ръководните органи и като членове на Организацията в Кърджалийска област. В ръководствата на Научно-техническите дружества в Кърджали 53% са жени, а в Регионалните научно-технически съюзи, техният дял в ръководствата е 78%. Председател на Управителния съвет на организацията в Кърджали е инж. Мариана Василева, а Управител – доц. д-р Магдалена Николова.

 

На сбирката беше представено и творчеството на Стела Тодорова – под надслов: „Родопите през перото на една жена”. Тя изложи част от книгите, монографиите, справочниците и пътеводителите, на които е автор и съавтор.

За празника бяхме отново приятно изненадани, както от малките ни членове от VI б клас на СОУ „Отец Паисий”, така и от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов” гр. Кърджали.

You may also like...