ИНИЦИАТИВИ В СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА

Представители на ТО на НТС – Кърджали съвместно със съюзни членове от научно-техническите дружества при Основно училище „Климент Охридски” и Държавно ловно стопанство „Женда” участваха в различни прояви, свързани със Седмицата на гората, която се отбеляза от  9-ти до 13-ти април 2018 г.

В парк „Арпезос – север” ученици и учители от  училището и г-жа Диана Соколова – експерт „Организационна и научно-техническа дейност” към ТО на НТС помогнаха при засаждането на ели, предоставени от ДЛС „Женда”.

Инж. Теодора Петкова от НТД „Женда” изнесе лекция на тема „Грижи за опазване на зеленото богатство на България” в час на класния ръководител.

 

 

 

 

Група ученици посетиха ловното стопанство край село Болярци, където имаха възможност да наблюдават отглежданите в стопанството муфлони и да се запознаят с полаганите за тях грижи.

 

Много деца взеха участие в организирания литературен конкурс и конкурс за рисунка под мотото „Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа”. На наградените в различните категории ученици, доц. д-р Магдалена Николова – управител на ТО на НТС връчи грамоти и тениски с логото на Организацията.

 

В последния ден от Седмицата на гората ученици засадиха иглолистни видове в двора на училището.

You may also like...