ВРЪЧВАНЕ ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ НА НТС

На изискана церемония в навечерието на Коледно – Новогодишните празници бяха връчени наградите на ТО на НТС в четири категории – Активист на НТС, Фермер, Инженер и Горски служител за 2018 година на Кърджалийска област. Четвъртото издание на ежегодния конкурс – състезание се проведе на 13.12.2018 г.  в Дом на техниката. Събитието беше посетено от много гости, съюзни активисти и приятели на НТС. Доц. д-р Магдалена Николова – управител на Организацията изрази своята признателност и благодарност към всички членове на трите  клуба по професионални интереси, затова че вярват и подкрепят инициативата за провеждането на този конкурс и за извършената предварителна работа. Тя увери присъстващите, че класирането и тази година е извършено максимално обективно и безпристрастно. Доц. д-р М. Николова подчерта, че победителите в отделните категории са хора, които много могат, защото много знаят и полагат непрекъснато усилия да се усъвършенстват. Тях успехът ги насърчава. На всички класирани бяха връчени плакети, грамоти и предметни награди.

Г-жа Маргарита Тодорова – директор на ОУ „Свети Климент Охридски”, която е и председател на НТД е удостоена с  приза Активист на НТС за 2018 г.

Фаворитът в категория „Фермер” е г-н Валентин Димитров – потомствен животновъд. На второ място е класиран г-н Валентин Митков, който отглежда различни видове зеленчуци. Трето място заема г-н Хасан Фахридин, който превръща хобито си в професия и се отдава на земеделие.

Инж. Веселин Маренски от „Горубсо” е победител в категория „Инженер”,  второ място заема  инж. Пламенка Бадалова от „Пневматика Серта”. Инж. Ангел Гогов от „Имерис Минералс” е класиран на трето място.

В категория „Горски служител” шампионското място е за инж. Илия Минчев – директор на ДГС – Момчилград, на второ място се нарежда инж. Деян Джамбазов от ДГС – Крумовград, а на трето място е класирана инж. Йорданка Джелепова от ДЛС „Женда”.

Наградите бяха връчени от инж. Мариана Василева – председател на ТО на НТС, инж. Айнур Ибрямова – член на Управителния съвет, доц. д-р М. Николова, инж. Хасан Хасан и инж. Георги Хаджипенков – носители на приза „Инженер” от предишни години.

Грамоти и предметни награди, извън конкурсната програма, получиха няколко изявени съюзни активисти.

На г-н Валери Ковачев – заместник председател на Клуба на селскостопанския специалист беше връчена грамота и награда за изключително ползотворна съвместна работа с  НТС, за 30-годишнината от началото на журналистическата му дейност и за издаването на първата му книга, която неотдавна беше представена на Дом на техниката.

Грамоти и предметни награди получиха Есин Мурад, Даниел Георгиев, Симона Иванова и Джулияна Димитрова – ученици от ПГИ „Алеко Константинов” в  гр. Кърджали.

 

 

 

You may also like...