Лекция: “Заплахи от терористични актове, разпространение и употребата на наркотични вещества”

На 18.04.2016 г., по покана на ТО на НТС, в зала 211 в Дома на техниката, експерти от Областна дирекция на МВР изнесоха лекции пред ученици, свързани със зачестилите заплахи от терористични актове и разпространението и употребата на наркотични вещества. Присъстваха над 50 ученици и техни учители.

От СОУ “Отец Паисий”, присъстващите ученици бяха от VI б и VII a,б,в класове, съпровождани от г-жа Северина Вълчева и г-жа Мариана Василева.

От ОУ “Св. Климент Охридски” – г-жа Роса Николова и г-н Георги Георгиев придружаваха своите ученици от V, VI и VII клас.

Комисар Димитър Димитров запозна присъстващите с това, как трябва да действат при евентуална заплаха от взривни вещества и как да се предпазят. На свой ред, г-н Михаил Димитров и г-н Красимир Спиров, представиха видовете наркотични вещества, тяхното въздействие и вредата, която нанасят на човешкия организъм. Децата се вълнуваха от темите и задаваха много въпроси, на които получиха компетентни и достъпни за тях отговори. Смятаме, че събитието беше от полза за подрастващите наши членове. Благодарим на ОД на МВР за отзивчивостта!

You may also like...